Descoperă

Drumetie ROSIADrumeție: În zona Roșia, se găsesc trei trasee de drumeție, de dificultate ușoară și medie, unul din aceste trasee având statutul de potecă tematică: “Descoperă Valea Roșiei”, potecă a cărei parcurgere durează 45 de minute, aici existând pe lângă un spectaculos punct de belvedere deasupra Cheilor Văii Lazuri, două puncte de popas și 5 panouri informative despre fauna, flora, carstul și tradiția mineritului în zonă.

In plus, puteti descoperi la pas Rezervatia Naturala Mixta Defileul Crisului Repede (mai ales zona dintre Suncuius si Vadu Crisului) o zona predilecta pentru drumetie, in care se mai practica si vizitarea pesterilor turistice (Pestera Unguru Mare si Vadu Crisului), escalada, rafting pe Crisul Repede, via ferrata (Unguru Mare si Casa Zmaului), observarea florei si faunei salbatice.

bicicleteActivitati de aventura in natura: rafting, escalada, via ferrata, cicloturism. In Padurea Craiului exista cateva zeci de trasee de mountainbiking si cicloturism descrise si documentate pe site-urile specializate, zona fiind fara doar si poate una din cele mai atractive zone pentru practicarea ciclismului din Romania. Pentru amatorii de adrenalina, aici se pot practica si alte activitati de aventura: speologie (peste 20 de pesteri va asteapta sa le descoperiti), escalada (cu preponderenta in peretii de calcar din Defileul Crisului Repede sau de la Remeti-Valea Iadului), via ferrata (Vadu Crisului, Unguru Mare, Pestera Meziad), tiroliana (Pestera cu Cristale din Mina Farcu), sau rafting (Crisul Repede intre Bulz si Vadu Crisului).

Pestera MeziadVizitarea pesterilor turistice : Pestera Meziadului si Pestera cu Cristale din Mina Farcu sunt doua atractii de top ale zonei. Amenajate pentru turism la cele mai inalte standarde, cele doua pesteri detin si alte atractii: parcursuri de tiroliana (Farcu, Meziad), muzee subterane (Farcu), magazine de suveniruri. Pestera Meziadului impresioneaza prin grandoarea salilor subterane, speleoteme diverse si o bogata fauna cavernicola, iar Pestera cu Cristale din Mina Farcu prin prezenta delicatelor cristale de calcit, cu forme bizare si o stralucire ireala. Pentru mai multe detalii privind vizitarea pesterilor Meziad si Farcu accesati: www.pestera-meziad.ro, www.facebook.com/pesterafarcu. Email: pesteri@padureacraiului.ro 

Meziad turism IMG9824_resize

biserica Petreasa_resizeTururi culturale: Zona Padurea Craiului este inca animata de traditii vii si ocupatii traditionale bine pastrate. La Rosia se gaseste o moara pe apa veche de mai bine de un secol, inca functionala. Bisericile de lemn din Petreasa, Josani sau Beznea, sau cele de zid din Remetea si Vadu Crisului, va asteapta sa le descoperiti. Mesterii din Padurea Craiului sint oricand bucurosi sa va impartaseasca din tainele mestesugurilor lor: olarit (Vadu Crisului), tesut: (Suncuius, Rosia, Remetea), pictura pe sticla (Rosia), obiecte de lemn (Suncuius, Bulz), podoabe (Remetea, Rosia), impistitul oualor (Remetea). Micile muzee din Rosia, Remetea, Vadu Crisului completeaza peisajul cultural, in care varnitele de var si palincariile dau o nota aparte.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.