MTB Maraton Pădurea Craiului

Duminică, 9 octombrie 2016, în Roșia, județul Bihor se va desfășura concursul de ciclism MTB Maraton Pădurea Craiului , al cărui scop este promovarea turismul activ din zona Pădurea Craiului. Competiția este de tipul mountain bike cross country marathon (XCM), destinată sportivilor amatori, suficient de bine pregătiți în abordarea traseelor montane. La fel ca la ediția anterioară concurenții vor avea la dispoziție 3 trasee diferite ca lungime și grad de dificultate, fiecare dintre participanți putând alege traseul potrivit în funcție de condiția fizică și de nivelul propriu de pregătire. Cele trei trasee noi, la fel de provocatoare ca cele de anul trecut, parcurg atât zone locuite (Roșia, Lazuri de Roșia, Ponița, Lacu Sărat, Căbești, Sohodol), cât și zone de off-road neamenajate, de ex. Dealul Farcu (cu cățărarea epică de la Moha), Cheile Cuților, Cheile Strâmturii. Zona in care se desfășoară concursul are statut de arie naturală protejată, fiind parte a sitului Natura 2000 Defileul Crișului Repede – Pădurea Craiului.
Concurenții de la traseul lung vor avea parte de o nouă provocare, Dealul Măgurii. Pe această cățărare se vor decide titlurile de KOM și QOM.

Centrul competițional se va afla în zona numită „Între Râuri”, situată la intrarea în satul Lazuri de Roșia, iar gazda evenimentului, la fel ca anul trecut, va fi Primăria Comunei Roșia.

Ediția din acest an este destinată în exclusivitate sportivilor amatori (cu excepția Juniorilor legițimați FRC).

2 Comments

  1. Biris Cosmin

    Buna seara,

    Ma numesc Biris Cosmin, am 33 de ani si doresc sa ma inscriu la competitie pentru traseul cel lung. Imi dati mai multe detalii referitor la inscriere, cat costa, orar?

    Multumesc anticipat!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.